1-årskontroll

8/2-06 var det dags för 1-årskontroll och hörseltest.

Detta audiogram visar liite sämre än de förra, men det beror INTE på att jag hör sämre, utan på inställningarna på cippen just idag. Hade mikrofonkänsligheten ganska lågt (märkte inte det förrän efteråt), och det kan påverka resultaten en del enligt Saga. I och för sig var det bara 5-10dB det skiljde, så det är inte mycket, och fortfarande är det ett hopp uppåt på 6000 dB.

Siffertestet, med 3 sifffror användes inte, jag hör ju så bra där….*S*

FB-testet (meningar som börjar med samma ord men slutar på nytt ord varje gång) blev betydligt bättre denna gång, 42% mot 28% förra gången! .

Hagermans test (meningar som börjar med namn, o där man ska upprepa så många ord man hör) visade sig gå för bra, så audionomen fick lägga ännu mer störande brus, och dessutom sänka ljudnivån till 2% mindre styrka, då jag hörde för bra med starkaste bruset! Starkaste brus 70%, starkaste brus och -2% ljudstyrka på talet hela 80%! Genomsnittet blev 72%!
Cippen kan tydligen filtrera bort mer än man tror…*ler*

Vardagsmeningarna var helt nya (det är bra att de byter ibland, man lär sig de gamla så snabbt…*ler*), men ändå hade jag 42% på dem!

På nästa kontroll om 1 år har jag förhoppningsvis den nya processorn på mig, och då blir resultaten troligen annorlunda, ljuden ändras ju oxo då.

Comments are closed.