Rapport 16 januari 2015

Nu är det över 5 år sedan jag skrev en lägesrapport (27/6 2009), och sedan dess har mycket hänt, framförallt på den privata fronten. Började skriva en rapport 2012, men den blev aldrig klar, så jag raderade den.
Läs gärna lägesrapporten från 2009 HÄR.

Börjar med det personliga, eftersom det hänt så mycket under dessa 5 år.

Privatlivet: Januari 2011 tog jag ut skilsmässa och flyttade ut ur huset. Skilsmässan gick bra och pojkarna har bott kvar hos sin pappa hela tiden, då de har skola och kompisar i sitt närområde. Fast idag är L 20 år och läser i Västerås! J är 16½ och läser första året på gymnasiet. Själv träffade jag en ny kille under sommaren 2011 och hösten 2011 flyttade vi till hus utanför Lerum! Här bor vi nu och stortrivs med närheten till naturen och sjön Mjörn. Vi har även 3 katter, varav vi ställer ut två av dem några gånger varje år.

Jobb: Jobbar kvar på firman där jag fick praktikplats 2008, men numera jobbar jag med administration och fakturering, och trivs bra med det. Jobbar med olika saker i ett ekonomiprogram samt tar hand om leverantörsfakturor. 2011 flyttade företaget från Mölndal till Fiskhamnen, så nu ligger kontoret mer centralt med utsikt över Göta Älv och Älvstranden.

Cippen: Jag har gjort en hel del justeringar sedan 2009 för att försöka komma tillrätta med ljudproblemen, men efter varje justering blev juden sämre efter ett tag, och till slut använde jag cippen minimalt, dvs bara när det absolut behövdes på jobbet och hemma.

Ljuden: Under hela min tid med CI har ljuden alltid varit ett problem för mig. De först åren var de hårda och skarpa, men efter bytet till Opus 2 blev de mjukare och bättre ett tag. Sedan kom de där stickningarna jag har berättar om tidigare, och trots otaliga justeringar så försvann de aldrig, och till sist blev jag så ljudkänslig att volymen stod lågt hela tiden. Talljuden blev för svaga, och alla småljud blev för irriterande, och skarpa ljud (skrammel och klirrande) gjorde ont i örat. De enda ljud jag kan njuta av idag är naturljuden, vindens brus, vattnets porlande och fågelkvittret.

Idag hoppas jag att det nya programmet jag fick på SU 13/1 (se föregående inlägg) kan förbättra mitt CI-hörande lite, eftersom det inte är lika känsligt för skarpa ljud. Ska försöka skriva ett inlägg längre fram om hur det går.

Tinnitusen: Tinntusen har varit på samma nivå de senaste åren och är inte speciellt störande, bara om jag är trött eller stressad.

Övrigt: Började träna på gym 2012, och har sedan dess styrketränat regelbundet 3 gånger i veckan, och mår bra av det. I övrigt pysslar jag mycket med trädgården när det är säsong och fotograferar fortfarande en hel del i perioder.

Pysslar inte så mycket med hemsidorna numera, men skriver blogginlägg på mina andra bloggar då och då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.