CI-fabrikat

Det finns idag september 2022 fyra olika CI-fabrikat som används i Sverige, och olika sjukhus använder dem olika mycket. Nyaste fabrikatet är Oticon.

Först ut är mitt Med-El, vars senaste processor är Sonnet 2, som kom ut för några år sedan, och den har en tjusig fjärrkontroll samt app i mobilen, så den kan styras från mobilen också.
Jag har idag Sonnet 2, kommer ta kort på den sedan, men visar bilder från hemsidan idag.


Så här ser min Sonnet 2 ut idag (mall nedladdad från Med-El’s hemsida). Har valt blått mikrofonskydd och hårmönster på spolen.

Därefter kommer Cochlear, som har Nucleus 7, som syns på översta bilden. Dessutom finns en fjärrkontroll samt app i mobilen.Advanced Bionics har kommit igång bra de senaste åren i Sverige, och det finns ett flertal svenskar som valt detta fabrikat de senaste åren. Deras processor heter Naida och syns på översta bilden. Den styrs via en app i mobilen.

Nyaste fabrikatet heter Oticon och de har både hörapparater och cochleaimplantat.
Deras processor heter Neuro 2 och styrs via en app i mobilen.

 

När det gäller att själv välja mellan de olika fabrikaten ovan, så bör man ta reda på så mycket som möjligt om dem själv.
Man kan fråga tillverkarna/återförsäljarna, man kan fråga andra CI-bärare vad de tycker om sitt CI, man kan gå med i CI-gruppen på Facebook, och där få svar på många av sina frågor. Så gjorde jag i alla fall, och slutresultatet blev alltså Med-El.
Men jag är inte partisk för det, då jag vet att många Nucleus-användare är mycket nöjda med SINA CI, så det är olika för oss alla.

Comments are closed.