CI-historia

Varför fick jag CI?

Jag börjar med att skriva om orsaken till att jag fick ci.

I många år låg jag stadigt på 85-95dB, och klarade mig hjälpligt med hörapparat och läppavläsning.

Men i april 2004 hände något…
Då skrev jag detta nedan:
Ja, nu är jag i princip döv…. hör bara liite på 2000-4000 Hz, resten är borta. Orsaken är att jag har fått plötslig och stark tinnitus, som är extremt ljudkänslig, den blockerar sista hörselresten helt, så jag hör i princip ingenting. Detta innebär stora svårigheter i kommunikationen med personer omkring mig, och har inneburit att jag isolerat mig mer än normalt. Men jag kämpar på så gott det går, så länge jag kan. Har fått remiss till CI-teamet på Sahlgrenska.

Gjorde ett audiogram i Kungsbacka i april, efter att tinnitusen hade tillkommit, samt i juni på Sahlgrenska, se nedan.


April 2004


Juni 2004

När detta audiogram i juni togs var jag på Sahlgrenska och pratade med läkaren Anders Ringdahl, som ansvarar för CI-teamet för vuxna. Audiogrammet visade sämre värden än någonsin, jag ligger nu på 100-110 dB på hela skalan, dvs jag är i princip helt döv. För Ringdahl var det ingen tvekan, jag är en klar CI-kandidat. Om alla övriga prover och tester jag ska göra framöver visar ok, så kommer jag få CI.

Detta är alltså bakgrunden till att jag fick CI, dvs jag förlorade sista hörseln pga kraftig tinnitus, som troligen orsakats av stress i samband med påbörjad arbetsprövning inom foto och data. Innan dess hade jag varit sjukskriven 2 år pga fibromyalgi, relaterat till stressigt brevbärarjobb.

För er som nu undrar, så kan jag tala om att tinnitusen i princip är borta nu, jag hör bara lite trötthetstinnitus på kvällarna.

På undersidorna i menyn till höger kan ni läsa allt om utredningen, operationen, uppkopplingen etc.

Comments are closed.