Rapport 13 maj 2005

Cippen:
Något har hänt på sistone, positiva saker. Dels har jag börjat använda cippen som bakom örat-apparat, utan extern batterihållare, vilket fungerar förvånansvärt bra, och det känns inte alls tungt, bara den sista timman på kvällen. Dels, och detta är den största ändringen, har jag sedan i måndags 9/5 haft cippen påsatt i stort sett hela dagarna, med enbart små mikropauser! Varför det har skett just nu, vet jag inte, men kanske är det våren och värmen som fått mig att piggna till och ta tag i detta på allvar, och jag har fått mer ork igen. Sedan använder jag känslighetsrattens funktion mycket mer än förut, och kan verkligen märka skillnad på ljudupptagningen beroende på hur jag ställer in ratten
Ni kan se en närbild på cippen, med ratt och volyminställning här. Volymen är numera på det starkaste lägen för det mesta, bara i riktigt jobbiga lägen sänker jag den ett snäpp, samt om jag är riktigt ljudtrött någon dag. Utomhus har jag ALLTID cippen på, då jag trivs med ljudvärlden i trädgården och i naturen.

Ljuden:
I och med att jag nu använder cippen så mycket, så har även ljudbilden förändrats. Många av de småljud jag irriterade mig på förut har tonat bort betydlig mer, i och med att hjärnan har sorterat in dem i sin ‘ljudbank’, och därmed uppfattat dem som oviktiga och vardagliga. Detta har gjort att många nya ljud har kommit fram, och nu jobbar hjärnan med dem istället. Oviktiga ljud numera är billjuden i kupén, datorfläktens sus mm. Nya ljud som ännu är jobbiga är t.ex. plastpåsar som prasslar nära mig, på avstånd går det bra, mycket skrammel i köket, men det börjar låta bättre redan. Ett ljud som jag alltid tyckt varit jobbigt med cippen på är tangentbordets knatter när jag skriver här, men nu känner jag att detta ljud börjar komma till rätta i ljudbanken i hjärnan, för efter en stunds knattrande märker jag inte det på samma sätt längre.

Tinnitusen:
Märkligt nog har det myckna användandet av cippen sista veckan INTE ökat tinnitusen, vilket ju känns väldigt bra! I själva verket Har T legat på samma stabila nivå hela tiden sedan uppkopplingen, och det är bara om jag är riktigt trött som jag märker lite av den men bara om cippen är avstängd, för med påsatt cipp har jag ingen T! På kvällarna när jag ska sova så har jag lite T, men inte mer än att jag somnar utan problem, jag kan koppla bort den till stor del.

Tröttheten:
Det är väldigt olika från dag till dag, för ett tag sedan var jag trött och värkig pga det omväxlande vädret, nu är det pollenallergin som ställer till det. Men psykiskt är jag inte så trött längre, utan jag tänker mer positivt nu än förut, och orkar med mer i livet. Men visst kommer det dagar då man är helt slut…

Sjukskrivningen:
Sjukskrivningen går ut sista maj, och 1/6 ska jag träffa läkaren, så får vi se hur det blir sen. Kruxet är ju att sommaren och därmed semestrarna kommer nu, och det är ju svårt att börja söka jobb då. Så frågan är om det blir fortsatt sjukskrivning över sommaren eller om det blir a-kassa, vi får väl se…. Som det känns nu, så vore det skönast om jag fick sommaren på mig oxo för ljudträning, men sedan vill jag sätta igång med jobbsökeriet.

Framtida jobb:
Fortfarande är det data/foto som gäller, och jag kan även tänka mig att gå kurser på distans för att lära mig mer inom specifika dataområden, dvs webbdesign, olika programmeringsspråk, bildbehandlingsprogram mm, alltså sånt som behövs för att kunna jobba mer med webbdesign och liknande.

Övrigt:
Tja, jag ser fram emot en skön vår och sommar, med mer och bättre ljud omkring mig. Förhoppningsvis kommer även tröttheten minska när pollenallergin lugnar sig, det är träden som är värst, gräspollen känns inte alls. Ska även försöka ta mig ut i det sociala livet lite mer, och försöka träffa mina vänner och andra som oxo har ci.

På det hela taget så ser jag mer framåt nu!

Comments are closed.