Justeringar 2005 – 2007

Nyaste uppdateringen längst ner.

10/3-05 var jag hos Saga för en extra justering av elektroderna. Vi jämnade ut elektrodnivåerna lite och höjde ljudnivån några snäpp. Fick behålla det gamla programmet som jämförelse.

8/6-05 var jag hos Saga igen och fick äntligen höjt ljudnivåerna lite, då ljuden varit så svaga på sistone. Nu är det verkligen mer ljud omkring mig, och talande personer hörs bättre nu. Jag ska på 6-månaderskontroll i början av juli, och tills dess hinner jag vänja mig vid de nya ljuden. Med-El har ju 12 elektroder, och jag använder tydligen alla 12! Bra, för då finns det fler kanaler att använda för ljudöverföring.

7/7-05 var det dags för 6-månaderskontroll med tillhörande hörseltester. Efter testerna träffade jag Saga, som lyckades ta bort det irriterande knasterljudet jag hört på sistone, samt att hon sänkte volymen några snäpp, så nu låter det riktigt bra i cippen.

8/2-06 Dags för 1-årskontroll! Efter de sedvanliga hörseltesterna träffade jag Saga, som visade en atrapp på den nya processorn! Testade den på örat, och den känns helt ok, dessutom är den snyggare! Därefter kolllade vi över alla elektroderna, gjorde några smärre justeringar och höjde volymen några snäpp. Dessutom sänkte hon den ljusaste elektroden samt den elektrod som gör ett hopp i audiogrammet. Dessa små justeringar gjorde ljuden betydligt mjukare och renare, alltså bättre ljud!

29/1-07 Idag var jag hos Saga och fick den nya processorn Opus 2!
Fick göra diverse tester med OPUS 2. Dels med det gamla programmet och dels ett nytt, som gjordes utifrån det gamla, och då fick jag lyssna på på bokuppläsning och musik med båda, och säga vilket som lät bäst. Utifrån vad jag tyckte, satt Saga ihop ett nytt program som passar mig just nu.
Nu har jag bara detta programmet, men om ca 1 månad är jag kallad igen, och då ska vi göra en utvärdering av  programmet, och även lägga in fler program utifrån det jag har nu, t.ex. telefonprogram, ett starkare o ev ett  musikprogram. Just det, jag kan ha 4 program nu, istället för 3.
Justeringskontrollen är en liten smidig sak, med många bra funktioner, den bästa är ju förstås telespoleknappen! Ska testa den ikväll vid Tv:n…*ler* Volymläget kan justeras mer än förut, i flera små steg istället för 3 stora steg. Sedan finns ju läget för ljudupptagningsområdet (= fd. känslighetsratten)
Kan redan nu säga att OPUS 2 har ett mjukare ljud än den förra cippen.

23/2-07 Var hos Saga för att justera cippen, efter 1 månads användning av Opus 2. Jag fick göra samma tester som förra gången, och sedan satte Saga ihop tre olika program till mig, 2 vanliga och ett telefonprogram, samt att hon höjde volymen en del så att jag har en del att ta av så att säga.

Comments are closed.