Rapport 6 feb 2006

Cippen: Numera alternerar jag användandet en hel del; ena dagen har jag bakomörat-cippen, andra dagen är det kroppsburen batterihållare som gäller.
Jag lyssnar på musik både med bakomörat-cippen och TeleMic, och med kroppsburen batterihållare o sladd. Har köpt Neckloop, en halsslinga som fungerar förvånansvärt bra till mp3-spelare, och nyper fast TeleMic i den, när jag använder huvudburna cippen. Sen sänker jag känslighetsratten till ett minimum, och hör då musiken BRA i TeleMic! I och med att jag kan gör så här, så använder jag huvudburen cipp mycket mer numera.
Användarmässigt varierar det från dag till dag hur mycket jag använder cippen, men den är alltid på ute på stan, på jobbet/utbildningen och bland folk. Lyssnar på musik i mp3-spelaren några gånger i veckan, och talbok ibland.
På jobbet/utbildningen använder jag Comfort Audios Conference och Selecta vid våra möten mm, och det fungerar bra. Använder TeleMic även då.

Ljuden: Jag hör sången i Peter LeMarcs låtar bättre och bättre, och i vissa låtar kan jag nästan alla orden numera! Lyssnar alltid på radion när jag kör bil, favoriter är Lugna favoriter och Gbg Rix FM, ibland Mix Megapol. Kan ibland höra en del ord i nyheterna på radion, framförallt om det är en manlig röst som pratar hyfsat lugnt.
Däremot har jag haft en del svackor vad gäller vardagliga ljud, jag har tyckt att det inte låter kul alls, men nu börjar det bli bättre igen.
Talljuden däremot är inte så kul just nu, dels är de dova, grötiga och utan klang, och dels försvagas de så snabbt när jag lyssnat en stund, så jag har starkaste volymen numera när jag pratar med folk, men inte ens det räcker längre. Det märks att det är dags för en justering av volymen, vilket sker nu på onsdag vid 1-årskontrollen.

Tinnitusen: Tinnitusen är mindre ju mer jag använder cippen, så jag försöker använda den så mycket jag orkar med. Men även om jag inte använder cippen så mycket, så är tinnitusen svag och hörs bara när jag ska sova o är trött, och då mest lite sus och någon ton. Och har jag haft cippen på hela dagen så försvinner tinnitusen helt på kvällen!

Tröttheten: Det varierar, men det är främst höftvärken som är jobbig. Sitter ju en del vid datan på jobbet, men där har jag en suverän stol, så det känns ingenting då. Det är hemmastolen som spökar, så jag ska köpa ny lyxig kontorsstol snart!

Jobb/utbildning: Jag jobbar/utbildar mig 50% inom IT/webbdesign/layout/foto, på ett ställe som heter Digital Historia i Kungsbacka, och här trivs jag jättebra! Kommer vara här tills 14/7-06, och varva utbildning med praktik.
Vi jobbar även med ’skarpa’ projekt, dvs vi får uppdrag att göra hemsidor åt intresserade uppdragsgivare inom kommunen mm, så vi lär oss samtidigt att jobba med konkreta saker.

Framtida jobb: Fortfarande hoppas jag på att hitta ett jobb inom IT/webbdesign/layout/foto, men jag känner även att jag skulle vilja jobba som informatör på något vis. Dvs jag vill informera om min hörselskada, individualintegrering och hur det är att höra med ci. Men det kan vara svårt att hitta sådana jobb, så vi får väl se.

Övrigt: Tycker det är skönt att äntligen ha något konkret att göra varje dag, dvs få jobba o träffa folk. Och i och med att det bara är 50% så har jag tid att ta det lugnt hemma och varva ner, men vissa dagar är det fullt upp ändå! Det finns ju simskola o tennis för lilleman, och själv rider jag på torsdagskvällarna. Men jag längtar till våren och trädgårdspysslandet igen!

Comments are closed.