Lägesrapport 28 feb 2005

Lägesrapport 1, 28/2-05

Jag tänkte att jag skulle skriva någon form av lägesrapport, som gäller det mesta i dagsläget. OBS! Långt!

Tinnitusen:
Den finns kvar, men i betydligt svagare variant än före operationen. Före operationen hade jag rena orkestern, med många instrument och operasångare, som lät så högt att jag inte kunde somna utan sömntablett på kvällen. Numera är det mest ett enstaka instrument, någon ton och lite sång, men betydligt svagare än tidigare och inte värre än att jag kan somna utan tabletter på kvällen. Dagtid märker jag inte alls av tinnitusen, det gjorde jag mycket mer förr. Dessutom påverkas inte ci-ljuden av tinnitusen överhuvudtaget.

Ljuden:
Tja, de är som de är…. Kringljuden hör jag rätt bra, t.ex. fågelkvitter, musik på cd, kaffebryggaren, strykjärnet som fräser osv. Dock har jag märkt att de ljuden har blivit svaga, hör dem nästan inte alls med mellanläget på cippen. Och talet ska vi inte tala om, det hörs ännu sämre… Hur ljuden låter? Tja , det är dova och lite mörka, utan klang och s.k. ljudfärg, även min röst låter mörk och klanglös. Klingande ljud låter just klingande, men inte på rätt sätt om ni förstår hur jag menar… dovt klingande, utan klangfärg, kan man nog beskriva det bäst.
Nu har jag beställt tid för justeringar nästa vecka, så jag ska ta upp ljuden då.

Cippen:
Jag har vant mig vid att bära den med extern batterihållare i bältet, och faktum är, att jag knappt känner att jag har cippen på örat! Den märks knappt, och sladden till batterihållaren är så tunn att jag inte tänker på den. Har även svagaste magneten på spolen, och det fungerar alldeles utmärkt, jag tappar aldrig spolen. Utseendemässigt kunde cippen vara vackrare, men jag är van sedan jag var liten, så mig gör det inget…*ler*

Tröttheten:
Det varierar från dag till dag hur trött jag är, och sen är det ju så att fibromyalgin påverkas av vädret, så vissa dagar är jag värkig och trött, andra dagar bara trött eller värkig. Men för det mesta är jag både och. Därtill blir jag psykiskt trött av den nya ljudvärlden, och jag känner att jag inte orkar med så mycket som jag skulle vilja, vare sig det gäller umgänge eller att pyssla hemma. Känner mig ibland som en urlakad skurtrasa….

Sjukskrivningen:
Känns bra att jag lyckades få förlängt sjukskrivningen t.o.m. sista mars, då hinner jag ikapp mig själv lite mer. Men samtidigt känner jag att jag inte riktigt orkar tänka på framtiden så mycket. Just nu tar jag helt enkelt en dag i sänder……

Framtida jobb:
Jag har ju arbetsprövat med data och foto sedan våren -04, och det var meningen att jag skulle få lönebidragsjobb där vid årsskiftet… Men eftersom ekonomin för företaget är ostabil, så vill jag egentligen inte jobba på ett så osäkert ställe. Min dröm vore att få jobba med ci – cochleaimplantat på något vis, typ som informatör eller liknande, eller som webbmaster för ci-relaterade hemsidor. Redan är jag webbmaster för Barnplantornas hemsida (förening för barn med ci), och på den vägen skulle jag vilja fortsätta på något vis. Kan även tänka mig att utveckla min ci-sida ännu mer än nu, och lägga in mer information om cochleaimplantat.

Övrigt:
Jag sitter mycket och småpysslar med hemsidorna, fotosidorna mm, men det sker inte så mycket ändringar just nu, mest småplock. Annars är det den nya trädgårdssidan som börjar ta form så smått, och det tillkommer fler fungerande länkar varje vecka, några åt gången. Men mesta tiden sitter jag och läser mail, läser någon bok, åker på hörselträning, simskola o liknande aktiviteter.

Hoppsan, detta blev långt!

Fler lägesrapporter finns som undersidor till denna sida, se i menyn

Comments are closed.