Lägesrapport 15/9-05

Cippen: Numera alternerar jag användandet en hel del; ena dagen har jag bakomörat-cippen, andra dagen är det kroppsburen batterihållare som gäller. Jag lyssnar på musik enbart med kroppsburen batterihållare, då ljudet går direkt in utan biljud från cippmikrofonen, som det blir när jag lyssnar med bakomörat-cippen. Användarmässigt varierar det från dag till dag hur mycket jag använder cippen, men den är alltid på ute på stan och bland folk. Lyssnar på musik i mp3-spelaren några gånger i veckan, och talbok ibland.

Ljuden: De ljud jag hör numera känns normala och helt ok, och många av de tidigare vardagsljuden har reducerats till svagt ljud, dvs hjärnan har vant sig och sorterar bort dem som oväsentliga. Nu kan jag oxo lyssna på musik med behållning, och jag hör rytmen klart och tydligt, även vissa ord i sångerna uppfattar jag, speciellt när det gäller min favorit, Peter LeMarc. Har följt hans sång i texthäftet, och flera låtar hör jag många ord på numera. Gäller bara att träna och åter träna på lyssnandet. Talbok med manlig uppläsare fungerar oxo bra, om jag följer med i texten i boken. Lyssnar just nu på den första Harry Potter-boken, och den kan jag såpass bra, att jag vet ungefär vad han ska säga i texten. Behöver alltså inte lusläsa när jag lyssnar på den. När det gäller ljud jag är mkt ovan vid, så kan det fortfarande komma lite efterklang, men den avtar snabbt numera.

Tinnitusen: Tinnitusen är mindre ju mer jag använder cippen, så jag försöker använda den så mycket jag orkar med. Men även om jag inte använder cippen så mycket, så är tinnitusen svag och hörs bara när jag ska sova o är trött, och då mest lite sus och någon ton. Och har jag haft cippen på hela dagen så försvinner tinnitusen helt på kvällen!

Tröttheten: Det varierar, en dagen känns det ok, nästa är det värkigt pga vädret. Ibland kan jag känna mig trött pga jobbiga ljud just den dagen. Men jag försöker aktivera mig på olika sätt, t.ex. simning och ridning. Ofta är jag ute i trädgården och pysslar, det är min rekreation.

Sjukskrivningen: Jag är numera arbetssökande, då sjukskrivningen gick ut 31/8. Så i nästa lägesrapport kommer det stå arbetssökande i denna rubrik istället.

Framtida jobb: Fortfarande vill jag ha jobb inom data/webbdesign/webbmaster/foto, men jag känner även att jag skulle vilja jobba som informatör på något vis. Dvs jag vill informera om min hörselskada, individualintegrering och hur det är att höra med ci. Men det kan vara svårt att hitta sådana jobb, så vi får väl se.

Övrigt: Hösten är på ingång med stormsteg, och det händer saker varje vecka, så jag är inte precis stillasittande hela dagarna….*ler* Barnens aktiviteter och läxor tar upp sin lilla tid, och jag träffar AF, kurator, hörselpedagog m.fl. på dagarna, så det blir en del bilkörande. Men för mig är det bara bra att komma ut och träffa folk igen!

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.