Ytterligare justeringar

Bara några dagar efter att jag hade börjat använda P3 (utan elektrod 4), så märkte jag att det började sticka i örat i vissa ljudlägen. Till slut gick det inte att ha cippen på i pratiga miljöer, då vissa ljud i talet gjorde att det stack i örat hela tiden. Det var likadant med alla elektroderna inkopplade, inget hjälpte.

Mailade till sist ingenjören på SU 25/11, och dagen efter fick jag komma dit. Vi började med att diskutera varför och hur, sedan gick vi genom alla elektroderna, både två och två, en och en och alla efter varandra. När vi testade en åt gången, så märkte jag att nr 5 var lite jobbig, så till slut beslöt vi att ta bort den istället.

Vi spånade om varför det kunde bli så här, och B trodde att nr 5 stimulerade hörselnerven mer när 4:an var urkopplad, och den stimuleringen var inte hörselnerven van vid = reagerade med stickningar.

Slutresultatet blev att vi behöll P1 och P2 som de var, och istället har jag nr 5 urkopplad på P3, och på P4 har jag en starkare variant av P3. Elektrod 11 var ju bortkopplad på P4 förut, men det är alltså ändrat.

Programmen idag är:
P1 – mitt gamla program, finns med som referens
P2 – liknar det gamla programmet, men är lite justerat
P3 – samma som P2, MEN elektrod nr 5 är bortkopplad!
P4 – samma som P3, men en starkare variant.

I dagsläget gör jag så att jag har P3 på jobbet och P2 hemma. Det blir inte så påfrestande för örat om jag har nr 5 urkopplad på jobbet och alla inkopplade hemma = mer variation.

Ljuden är i princip samma, för de andra elektroderna kompenserar för den urkopplade, men det blir lite mjukare ljud utan nr 5.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.