Uppkopplingsdags

Oj vilken omtumlande dag det har varit!

Först Uppkoppling och intrimning av implantatet hos ingenjören Saga, vilket tog lite tid.
Sedan när jag satte på cippen, så var det mest sus och brus, men jag kunde urskilja en del ljud hon gjorde i det hela, t.ex. knackande med pennan i bordet, pappersprassel mm. Men på det hela taget var det susande brusande ljud och rösterna lät dova och konstiga, med både eko och efterklang på alla ljud. Detta med ekot och efterklangen har tröttat ut mig, så nu på kvällen fick jag stänga av cippen, annars hade det blivit för mycket.

Nu satte jag dock på den igen, och genast kommer efterklangen och den konstiga tonen jag har efteråt, som avtar efter en stund, lite tröttande är det onekligen. Men det viktigaste är att jag hör ljud igen, och att jag kan lära mig känna igen dem, som jag redan gjort med vissa ljud, vilket jag beskriver HÄR
Hos hörselpedagogen var det träning på att lära sig känna igen olika ljud, vilket ni kan läsa mer om på sidan Hörträning.

Under eftermiddagen har jag lyssnat på lite olika ljud och en del hörs starkare medan andra hörs svagare och dovare. Talet är ju rätt komplicerat sammansatt, så det kommer ta längst tid att lära känna igen.

Detta får räcka för idag, men det kommer mer framöver…..*ler*

Bookmark the permalink.

Comments are closed.