Fler nya ljud

Efter ännu en dag med nya ljud, intrimning och hörträning känner jag mig helt slut! Men jag märker en klar skillnad i ljuden från igår, då de är starkare och mer nyanserade, det skiljer mer mellan olika toner och röster. Hörde tydligt skillnad mellan pedagogerna Sune och Britt, även att jag inte kan höra nyanser så bra i talet ännu.

Det är jobbigt att försöka höra hela dagarna, när man inte har hört på länge, och det är många nya intryck för hjärnan att ta in. Den ska ju bygga upp en ny ljudbank från början, för de ljud som låtit på ett sätt med happ, låter helt annorlunda med cipp. Dessutom har hjärnan inte lärt sig att skilja mellan basljud och diskantljud ännu, så mycket låter ännu rätt lika. Fast vissa ljud skiljer sig markant, som knackande, knäppande, klingande och klirrande ljud, där hör jag nyanser rätt bra.

Efterklangen jag skrev om igår har lugnat sig en del efter justeringar som gjordes idag, och nu låter det mer svagt och avklingande. Resten av kvällen är det hörvila som gäller…*ler*

Bookmark the permalink.

Comments are closed.