Träffat CI-kompis

Då var det måndag igen, och jag har varit på hörselträning, samt träffat A, som oxo har ci. Kul att sitta och diskutera ljud, oljud, vad man hör och inte hör, likheter o olikheter mellan cipparna. Hon har Nucleus och jag MedEl.

Igår var jag ute på en liten promenad, och jösses vad jag hörde fågelkvittret bra! Härliga diskantljud från alla småfåglar, men även mer dovt kraaa hörde jag bra, så där fungerar mitt ci mycket bra. Talet däremot är inte så vackert precis, det är lite dovt och murrigt i ljudet. Min röst t.ex. låter inte som en kvinnlig mjuk röst, utan mer som en dov röst, men ändå inte manlig, om ni förstår hur jag menar.

Basljuden är väldigt lugna för mig, och bilar hör jag knappt alls, skönt. Men något helt annat jag hörde var: När jag kör till hörselträningen, så måste jag över en järnvägsövergång, och idag var bommarna på väg ner när jag kom dit. Då hörde jag även tutandet i samband med detta, trots att bilmotorn var på o dörrarna stängda! Inte illa att kunna höra det ljudet.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.