Västplantornas årsmöte 2009

Igår var jag på Västplantornas årsmöte på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv.

Som vanligt blev det en trevlig dag med god mat och givande samvaro. Det fanns även några nya ansikten i sällskapet, kul! På förmiddagen var det en kvinna från Hörsel och Dövenheten VG-region som berättade om den nya organisationen för likvärdig vård i hela VG-regionen för hörselskadade och döva. Intressant föredrag.

På lunchen gick jag en promenad och fotograferade en hel del fina motiv. Bilderna kommer visas på mina fotobloggar sedan, som delar av olika fototeman jag är med i.

Efter lunchen var det sedvanligt årsmöte, och nytt denna gång var dels att en av de nya medlemmarna blev ledamot i styrelsen, och dels avgick föreningens mångårige ordförande, Leif, då han vill trappa ner ansvaret lite. Det kan jag förstå, eftersom han varit ordförande i många år nu.
Ny ordförande blev Claes-Göran från Skaraborg, och vi hälsar honom välkommen som ordförande i Västplantorna! Bra med lite föryngring i styrelsen… 🙂

Fick förfrågan om jag kan tänka mig att vara med i styrelsen nästa år, och jag tackade ja till det.

Tyvärr är det mest äldre personer i föreningen, tror 85 % är pensionärer. Dessutom är föreningen inte så stor, bara 75 medlemmar.
Vi borde försöka locka fler medlemmar, men det är svårt, då alla yngre medlemmar hellre går till sina lokala HRF-föreningar eller dövföreningar. De som är döva och fått CI har ju kvar teckenspråket, så de är ju hellre kvar i sina egna föreningar. Yrkesverksamma med CI, som jag, har oftast inte tid att vara med i föreningar, då de ju jobbar, har familj, hus och mycket att göra på fritiden. Nu jobbar jag ju bara halvtid, så jag har mer tid över för föreningsverksamhet.

Har märkt att det oftast är från 55-60 år som många har mer tid över, då barnen oftast lämnat boet då, och man känner att man vill vara med på fler aktiviteter och umgås mer med likasinnade.

Jo, på mötet kom det fram en äldre dam till mig, och hon berättade att min hemsida om cochleaimplantat hade varit till stor hjälp och stöd för dem när hennes man skulle få CI. Det gjorde mig väldigt glad, för det visar ju att hemsidan gör nytta för de som vill veta mer om CI.

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Västplantornas årsmöte 2009

 1. Anders Sjödin says:

  Hej Caroline.

  Vill börja med att säga att jag är glad att du har orkat skriva om din hörsel.
  Att bara läsa fakta skriven av läkare och leverantörer känns inte alltid så levande om du förstår vad jag menar.

  Jag är en man på 50 år som har fått besked om att jag är en värdig kandidat till CI implantat. Nu går jag och väntar på att få göra en röntgen.
  Min hörsel försämrades för ca: 10 år sedan och har använt hörapparater på bägge öronen sedan dess. Den sista tiden har jag haft det otroligt jobbigt att höra, varpå jag gick och gjorde tester som visade att min hörsel hade försämrats. Mitt vänsta öra (mitt bästa) har jag en fortfarande lite kvar av i mellanregistret (diskanteran helt borta) På mit högra öra har jag bara kvar lite av bastonerna.

  Vi har inte kommit fram till någon vettig förklaring varför jag har fått dennna hörselnedsättning. De första 30-35 åren hade jag en normalhörsel.

  Så nu har man erbjudit mig att få göra en CI operation på högra örat, vilket jag har accepterat då jag ianser att jag nte har något att förlora. Arbetar idag som Projekt och utvecklingsledare inom IT. Vilket medför att jag ska leda möten med varierade antal resurser etc. Jag har märkt att nu går det inte längre om jag inte får hjälp.

  Nu har jag några frågor till dig.
  Hur är din hörsel på det oopererade örat , använder du hörapparat på det?
  Jag själv hoppas att jag under rehabliteringstiden med CI kan fortsätta arbeta mha att jag har kvar hörapparat på mitt vänstra öra, eller är det så att ”CI rehabliteringen” tar över och man totalt hamnar på en mycket sämre nivå?

  Jag förstår att frågorna är svåra att ge ett bra svar på, men det här är frågor som man går funderar på.

  mvh
  Anders S