Äntligen fått ny processor, Sonnet 2! Dag 1

Ja, igår 11 maj blev jag äntligen uppgraderad till Sonnet 2 efter 13 år med Opus 2! 
Trist bara att det ska vara så lång väntetid när man tillhör ”fel” region, dvs VG. Men samtidigt ändå bra att det tog lite längre tid, för nu fick jag Sonnet 2 istället för Sonnet 1.

Nedanstående är en rapport från gårdagen och jag kommer nu försöka skriva regelbundna ljudrapporter ett tag framöver.

Nu har jag äntligen blivit uppgraderad till Sonnet 2, och jag måste säga att det är en viss skillnad i ljuden! Audionomen och jag valde att bara flytta över programmen och inte göra några nya inställningar, bara öka volymspannet, så jag kan höja mer vid behov. Detta då jag haft strul med ljuden tidigare och inte ville ändra i onödan.
Ska ändå dit igen i höst och då kommer jag nog ändra programmen om det behövs.

Har alltså mina nuvarande program, och den största skillnaden är att ljudkänsligheten har försvunnit! Det jobbigaste för mig med Opus 2 var nämligen att jag var så känslig för skarpa, prassliga, brusande och skramlande ljud, och minsta lilla gjorde ont i örat, trots att jag hade låg volym och lägsta känsligheten. Kändes som stickningar i örat som gjorde ont.

Märkte redan inne hos audionomen att alla ljud var så ”mjuka” och ”lugna på något sätt, vilket bekräftades när jag kom ut från kliniken då allt buller och trafikljud kändes nästan behagligt. Hörde även en biltuta utan att hoppa till.

Har ett program som jag kallar bilprogrammet, och det dämpar bakgrundsljuden i bilen, och med Sonnet 2 blev programmet ännu bättre, kunde till och med lyssna lite på musik, vilket sannerligen var många år sedan!!!

När jag kom hem testade jag alla olika ljud som besvärat mig tidigare, t.ex. pappersprassel, aluminiumfolie, vattenkranen på full fart, nyckelknippan, bestickskrammel och några till, men INGA av ljuden var skarpa eller besvärande på något sätt, underbart! De är mycket mjukare och renare och dämpas på ett helt annat sätt nu.

Min gamla Opus 2 hade jag bara igång när det var nödvändigt, och jag stängde av den så fort jag inte behövde höra mer, eftersom kringljuden inte var bra alls. 
Sonnet 2 har däremot varit igång nästan hela dagen, tog bara paus två korta stunder när jag behövde vila hörseln och hjärnan lite, snacka om skillnad i användning!
Trodde jag skulle tycka det var jobbigt att inte kunna stänga av den som vanligt, men i och med att ljuden är såpass mjuka så har det fungerat bra att ha Sonnet 2 igång hela tiden.

Cippen sitter bra på örat och känns till och med mindre än Opus 2, den klämmer inte alls mot glasögonen.

Jag gillar teknik och tycker det är kul med nya saker, så nya Fine Tuner Echo känns bra och är en positiv upplevelse. Har inga problem med knapparna eller tekniken, och den är smidig i fickan.
När det gäller Audio Key, så installerade jag den själv och lyckades parkoppla den med Sonnet 2, så appen fungerar bra. Kollade statistiken för användning på kvällen, och jag hade haft Sonnet 2 igång hela 8 timmar igår!

Bara en nackdel just nu (kommer nog på fler sen) vindkänsliga mikrofoner! Var ute med hunden och det brusade rejält i mikrofonerna, burr! Men det är bara i vindbrus som det märks, är det vindstilla så funkar det fint.

Fick med de sedvanliga reservdelarna som mikrofonskydd, sladd, batterihölje, laddare, batterier samt avfuktare. Ska beställa mikrofonskydd i annan färg på MedEls webbshop i sommar tänkte jag, vill ha marinblått skydd istället. 

Skriver mer nästa gång om ljudupplevelser och hur vardagen låter.

Hittills är jag dock väldigt nöjd!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.