Sonnet 2 – dag 3

Dag 3 – 13/5

Hittills har jag bara skrivit om positiva ljudupplevelser med Sonnet 2, men idag upplevde jag ett ljud jag inte gillar, våta däck på regnblöta vägar! Det var riktigt obehagligt, så jag stängde av cippen så länge jag gick längs vägen.

Idag har jag inte haft cippen på lika länge som igår, då jag varit rätt ljudtrött hela dagen, det känns som om hjärnan är lite ”mätt” av alla ljudupplevelser hittills, men cippen har ändå varit igång en del. 

Hör nyanserna i vardagsljuden på ett helt annat sätt numera, och känner att jag hör dem på ett mer riktigt sätt idag. Med Opus 2 lät ljuden hårdare och ”blurrigare” dvs det var svårt att uppfatta hur ljuden lät egentligen.

Trivs bra med de laddningsbara batterierna, och kommer märka upp dem med siffror, så att jag använder dem i tur och ordning. Har ställt laddaren på en bra plats så jag har koll på grejorna samt att katterna inte kan riva ner batterierna eller cippen. 
Använde bara engångsbatterier till Opus 2, men det känns helt ok med laddningsbara till Sonnet 2 nu. Kommer nog växla, så jag har engångsbatterier när jag reser bort, annars använder jag de laddbara.

Fine Tuner Echo fungerar riktigt bra för mig och jag har inga problem med att skalorna är så små, för jag lyssnar till piptonen istället, och kollar nivån efter det. Känsligheten fungerar mycket bättre med Sonnet 2, då jag kan ställa in den mer detaljerat avståndsmässigt sett. Sambon hade besök i köket idag (8 m dit), och jag kunde sänka känsligheten så jag inte hörde dem längre, men ändå hade bra ljudnivå där jag satt i vardagsrummet.

Har läst en hel del på Med-El forumet på Facebook, och har förstått att AudioLink inte är lika bra som många hade hoppats, en del som strular med den tydligen. Själv kommer jag troligen skaffa AudioLink, men inte förrän framåt hösten eller när saker och ting blivit bättre med den.
Klarar mig bra med det jag har idag då jag sällan lyssnar på musik eller ser på tv, och telefonen används bara för SMS och WhatsApp. Men är jag vill lyssna någon gång, så har jag lurar som täcker hela processorn, eller T-hook.

Fler rapporter kommer framöver.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.