Träffat nyopererad tjej

I tisdags var jag på Sahlgrenska och hälsade på en av de två tjejer som gjort CI-operationen nyligen. Hon hade gjort den på måndagen, så fortfarande var hon trött, yr, och hade ett väldigt tryck i örat, som värkte hela tiden. Tydligen berodde det på vätska som läkarna hade spolat i örat, och det tar tid för kroppen att absorbera vätskan. Därtill hade hon tinnitus som brusade och susade väldigt, men både den och vätskan lindras efter några dagar. Snittet syntes nästan inte alls, då man ju inte rakar bort håret längre. Däremot har man kompress och bandage det första dygnet, så efteråt ser håret ut som skam….*ler* Men det kan man få tvätta ganska snabbt tydligen. Troligen åkte hon hem igår eller idag, och första tiden är det bara vila som gäller, vilket ju är skönast hemma i sin egen säng.
Men allt detta har inte avskräckt mig det minsta, det är ju snabbt övergående, och operationen är ändå det värsta. Är den väl avklarad så kan det bara bli bättre sedan, när uppkopplingen sker efter 5-7 veckor.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.