Fikat med CI-kompis

Fredag igen…. Drygt 4 veckor sedan operationen, och mindre än 4 veckor kvar till uppkopplingen. Tiden går fort ändå, trots allt.
Idag var jag i Kungsmässan och fikade med A, en av mina nätkompisar som bor i närheten, o som fick ci i höstas. Det var kul att diskutera en massa runt julen, vilka traditioner man har och vad man gillar att göra under julen. Därtill pratade vi om alla ljud som A hör nu, och som gör henne förundrad ibland, kläder som prasslar, hon hör sina andetag mm. Fascinerande!

Jag valde ju MedEl´s ci, delvis pga deras nya implantat Pulsar CI, som lanserades i somras. Därtill har de nya cippar på gång oxo. Till våren kommer en som ser ut som Tempo+, men heter Tempo FSP, och som kan utnyttja det nya implantatet till fullo. På senhösten 2005 kommer ännu en ny cipp, som har samma teknik som FSP, men som har helt annorlunda utseende, och därtill har inbyggd telespole. Jag kommer få den vanliga Tempo+ vid uppkopplingen, och får sedan byta upp mig en gång utan kostnad, vill jag byta fler gånger, så kostar det, tyvärr. Så därför har jag bestämt mig för att hoppa över Tempo FSP, och gå direkt på den nya i slutet av 2005, så får jag både telspole och ny design…*ler* Men det beror lite på hur bra jag hör med Tempo+, hör jag dåligt så kanske jag gör 2 byten trots allt, o hör jag bra = ok ljudnivå, så väntar jag till hösten.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.