Lägesrapport 28/11-06

Jag vet, det är längesedan sist, men bättre sent än aldrig…..*ler*

Cippen: Använder alltid bakom-örat cippen numera, och är helt van vid det.
Jag lyssnar sällan på musik, men då med halsslinga (Neckloop) och Tele-Mic. Sen sänker jag känslighetsratten till ett minimum, och hör då musiken ok i TeleMic. Men jag saknar telspole mer och mer…
Användarmässigt använder jag cippen mindre än jag borde, men jag är helt enkelt trött på ljuden, och tycker inte jag kan träna dem mer. Teleslingebristen märks mer och mer, jag vill kunna testa talböcker och musik mycket mer, men det är jobbigt utan telespole i cippen.
På utbildningen använder jag Comfort Audios Selecta vid möten och föreläsningar men inte så ofta som jag skulle kunna göra. Använder TeleMic även då.

Ljuden: I och med att jag är i en ljudsvacka just nu, så tycker jag de flesta ljud bara är tröttande, men jag använder cippen på utbildningen, jag är ju så illa tvungen för att kunna hänga med. Märker även att ljuden blir svagare efter en stund, så jag får anstränga mig för att höra och uppfatta = jobbigt.
Talljuden är inte så kul, det har de inte varit på länge…. Dels är de dova, grötiga och utan klang, och dels försvagas de så snabbt när jag lyssnat en stund, så jag har starkaste volymen numera när jag pratar med folk, men inte ens det räcker längre. Det märks att det är dags för en justering av balansen i ljuden, vilket jag hoppas sker vid 2-årskontrollen.

Tinnitusen: Tinnitusen är mindre ju mer jag använder cippen, men i och med att cippen används så lite så har jag ibland jobbiga ljud på kvällen, men jag är van sedan tidigare, innan operationen. Och har jag haft cippen på hela dagen (vilket sker sällan) så försvinner tinnitusen helt på kvällen!

Tröttheten: Det varierar, men det är främst ryggen och höften som är jobbiga. Sitter ju en del vid datan på utbildningen, men där har jag en suverän stol, så det känns ingenting då. Hemma har jag fått samma fina stol… Det är körandet som känns mest, pendlar 12 mil t/r varje dag, och det tar på ryggen och höften.

Jobb/utbildning: Jag utbildar mig 50% inom webbprogrammering, och lär mig bl.a. VB, Javascript databaser, ASP.NET, VB.NET, Multimedia mm, på jud och Bildskolan i Varberg. Kommer vara här tills 29/6-07, och förhoppningsvis hittar jag något jobb inom IT efter detta.

Framtida jobb: Fortfarande hoppas jag på att hitta ett jobb inom IT/webbdesign/, på något vis…

Övrigt: Tycker det är intressant men jobbigt att studera, om än bara 50%, men bättre det att ha något att göra än att sega hela dagarna…! Jag får ju komma ut och träffa folk varje dag oxo. Och nu har jag ju ett annat intresse oxo, gå på kattutställningar med min skogis Cornell.

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.