Opus 2

Idag har jag varit ledig, för jag skulle till Sahlgrenska på 2-årskontroll, trodde jag…. Det visade sig att jag skulle få byta till den nya processorn (hörapparat för cochleaimplantatbärare), Opus 2!

Opus 2 är en helt ny processor som är helt anpassad till det implantat jag har(PulsarCI), och dessutom har den telespole, vilket den förra inte hade. Utformingen på Opus 2 är mycket mer ergonomisk, och man känner knappt att man har den på örat. Därtill finns en fjärrkontroll som styr det mesta på processorn, så man slipper pilla med små knappar på örat, vilket jag fick göra med den gamla cippen.

Kan redan nu säga att ljudet är mjukare och renare i den nya cippen (förkortning för cochleaimplantatprocessor…*puh*), om än lite svagt. Men tanken är att jag ska vänja mig vid ljudbilden under en månad, sedan blir jag kallad till Sahlgrenska igen, och får då fler och starkare program till den nya cippen.

En bild på Opus 2 och fjärrkontrollen

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.