Jobbar numera

Jäpp, jag nu ett halvtidsjobb på ett kontor där jag ritar i datorn, och det fungerar väldigt bra. Sitter i ett lugnt rum med en till person och det fungerar bra att kommunicera med honom. Det enda är att han pratar lite tyst, så jag får höja volymen lite, men då hör jag även de som pratar ute i korridoren.

Har märkt att även om jag har cippen på lägsta känsligheten, så kan jag höra ljud utifrån korridoren, men det gör egentligen ingenting, för det är bara bra att vänja sig vid mer ljud. Emellanåt stänger jag dock av cippen, då min datorfläkt låter så mycket ibland.

Fikastunderna däremot är lite jobbiga, då jag uppfattar väldigt lite av vad som sägs, tyvärr. Talljuden är inte speciellt bra i cippen, trots att alla inställningar är så bra de kan vara för tillfället.
Antingen så låter rösterna för gälla eller för murriga, beroende på vem som pratar, och då är det svårt att ställa in elektroderna så att alla röster hörs hyfsat.

Med facit i hand så här 3½ år efter uppkopplingen, så kan jag säga att alla småljud och naturljud hörs bättre med cippen än när jag hade happ, och talljuden är tyvärr tvärtom, dvs jag hörde pratet bättre förr.
Fast om jag pratar med en eller två åt gången i lugn miljö, så fungerar det alldeles utmärkt.

Bookmark the permalink.

One Response to Jobbar numera

  1. Therese says:

    Tänk att tiden gått så fort. För mig känns det som att jag hör bättre än tidigare. Till och med så att jag hänger med på barnens filmer. Det har jag aldrig gjort! Jag hör också alla småljud och naturljud mera. Det har bara gått 6 månader för mig.
    Hur är ditt resultat vid testerna vid CI-kliniken idag? Hälsningar Therese