CI-information 1

I början på mars fick jag ett brev från SU, där de frågade om jag ville vara CI-informatör och givetvis tackade jag ja, eftersom jag tycker sådant är kul och intressant.

Så 29 mars var jag på SU och berättade om mig själv, operationen och mitt CI för en tjej i min ålder. Precis som jag var hon barndomshörselskadad och hade tappat sista hörseln pga svår tinnitus. Hon var lite tveksam till CI, eftersom hennes familj var döv, men samtidigt var hennes vänner hörande allihopa.
Hon använde teckenspråkstolk, som sedan tolkade hennes tecken till tal för mig, men då hon pratade rätt bra och tydligt så kunde jag kommunicera direkt med henne ändå.

Det blev en hel del frågor om operationen, ljudbilden före och efter operationen, om tinnitusen hade försvunnit efter uppkopplingen (ja, till 90%!) hur jag upplever ljudvärlden idag jämfört med när jag hade hörapparat, och en del annat som jag inte kommer ihåg idag. Men kontentan är att det blev en trevlig pratstund med mycket att prata om.

Berättade även om min CI-blogg, så hon kan gå in och läsa mer om mina CI-upplevelser om hon vill.

Håller tummarna för att hon får sitt CI!

Bookmark the permalink.

One Response to CI-information 1

  1. Lisa says:

    🙂 🙂 Visst är det roligt att vara CI-informatör?