Pratade med MED-EL på CI-dagen

Jag pratade med Anders Wedholm från MED-EL om mina problem med inställningarna och ljuden, och vi diskuterade och kom fram till att det kanske kunde vara fel på själva processorn, eftersom alla justeringar inte hade gjort det hela bättre.

Efter CI-dagen mailade jag till honom, och då hade han pratat med ingenjören från Österrike som också var på CI-dagen, och de hade beslutat att skicka processorn till Österrike för felsökning och översyn.

Så jag tog kontakt med ingenjören på SU och berättade detta, och några dagar senare kunde jag hämta en låneprocessor i receptionen på SU. I gengäld fick de min processor, som sedan skickades till huvudkontoret.

Men jag märkte att samma problem dök upp även med låneprocessorn, så det är tydligen INTE fel på min processor! Fast när den nu ändå är i Österrike, så gör de full översyn på den.

Mailade AW om detta, och efter kontakt med den österrikiske ingenjören, så hörde AW av sig igen. Denna gång kom de fram till att jag antagligen har blivit överkänslig för vissa frekvenser (vilka är svårt att säga), och detta kan inte justeras tillräckligt bra på SU. Lösningen är att åka ner till Innsbruck, där hela teamet kan finjustera det hela, så att jag kan höra optimalt igen.

Alltså är det inga som helst fel på implantatet eller processorn, utan det är mitt inneröra/hörselnerven som överreagerar på något vis, så att jag får dessa smärtstötar vid för hög volym.

Så vi får väl se vad som händer framöver…

Bookmark the permalink.

2 Responses to Pratade med MED-EL på CI-dagen

  1. Lisa says:

    Hej Caroline! Vad jobbigt att du har såna problem med ljuden. Hoppas att det löser sig! //Lisa

  2. Carl says:

    Hej!
    Vad jobbar Du med numera? Du är ju väldigt bra på websidor, så Du har kanske jobb med att göra sådana.
    Ha det bra! Carl.