Varit tyst här

Ja, det är ju nästan ett år sedan jag skrev ett inlägg här, och jag vet inte varför det blivit så.

Om ni läser mitt inlägg från 26 maj 2010, så var jag på SU och gjorde en del justeringar, eftersom jag hade  problem med ljuden och stickningar i örat vid högre volym. Menigen var sedan att jag skulle åka till Innsbruck till hösten, för att få hjälp av experterna där, men justeringarna på SU blev bättre än förväntat, så jag avbokade det.

Men framåt november började problemen komma tillbaka igen, så i december gjorde jag nya justeringar. Dessutom bytte jag från FSP3 till den nya strategin FSP4 (eller Maestro 4.0 som den också heter) på P1, för att testa om det skulle bli skillnader i ljuden.

Om ni ser på bilden nedan, så har P1 och P3 samma elektrodinställningar, men P1 har fyra noter överst (= FSP4) och P3 har en not. P4 gjordes om till ett bilprogram, då jag inte klarar av bilbullret i kupén, men det fungerar sådär idag. P2 justerades också lite, samt höjdes i grundinställningen så det blev lite starkare, de andra sänktes lite.

(klicka för större bild)

Efter ett tag märkte jag att P1 var mjukare än P3 och P2, och det var FSP4 som gjorde skillnaden. Så jag bad om återbesök, och lade då till FSP4  även på P2 och P3, i övrigt blev det inga ändringar.

Under vintern och våren har det varit fram och tillbaka med ljuden, och periodvis kommer stickningarna igen, men nu har jag lärt mig hur jag ska ställa in processorn för att höra så bra det går. I många lägen är det dock fortfarande jobbigt med ljuden, och jag väljer att ha låg volym men högre känslighet, då känns det bäst.

Det jobbiga är att behöva justera inställningarna hela tiden, för i ena situationen är en inställning bättre, och i nästa situation är en annan inställning bättre. Det innebär ju en del fipplande med kontrollen, så den måste följa med överallt.

På det hela taget använder jag dock cippen allt mer, vilket märks på batteriförbrukningen! Förr kunde ett laddningsbart batteri räcka 4-5 dagar, men nu är genomsnittet 2 dagar.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.