Så nöjd med Sonnet 2!

Jag har nu haft Sonnet 2 i drygt 2 månader (fick den 11 maj), och blir bara mer och mer nöjd.

Läste någonstans att när man får en ny happ/cipp, så kan det vara jobbigt med ljuden i början, då ljuden förändras och olika läten låter annorlunda mot förut, men så har det inte varit för mig. Ljudbilden har växlat en del den första tiden, men aldrig till det sämre, utan mer att ljuden låtit annorlunda men inte dåligt.

Idag använder jag vardagsprogram 2 till 95%, och i bilen använder jag bilprogrammet. Vet nu vilken volym jag kan ha i olika lägen och hur känsligheten ska stå beroende på omgivningsljuden.

Jag har idag cippen igång 95% av tiden jag är vaken, sista 5% är när jag är i en jobbig miljö, då stänger jag av den. Med Opus 2 var det tvärtom, jag hade den avstängd så gott som hela tiden. Tror det var max 4 h användning då. Idag är genomsnittlig användning 11, 2 h/dygn, vilket jag kan se i appen AudioKey.

Nya ljud upptäcks fortfarande, till exempel har jag inte tänkt på att det låter när katterna springer ut och in genom kattluckan, det smäller till när den stängs igen. Ute hör jag tydligt skillnad mellan olika bilmotorer, olika motorcyklar med mera. Kan även höra skillnad när det är olika maskiner igång (trimmer, motorsåg, gräsklippare med flera). Inomhus har jag märkt att det är tystare nu, när man har vant sig vid ljudmiljön hemma.

Dock blev jag måttligt irriterad på Fine Tuner Echo, som drar batteri som tusan. Fick byta batteri efter 6 veckor, och trots att det var helt nytt batteri, så visade den urladdat batteri-symbolen. Tror jag bytte 2-3 gånger mellan 2-3 olika fabrikat av CR2032, och ändå gick det inte. Till slut gick det inte ens att trycka på knapparna!
Mailade då till SU och beskrev mina problem, och efter att de haft kontakt med Med-El, så skickades en ny fjärrkontroll till mig, och nu fungerar det äntligen. Den gamla har jag skickat tillbaka, kan vara ett måndagsexemplar.
I mellantiden fick jag använda AudioKey, som jag gillar skarpt eftersom jag alltid har mobilen med mig och gillar att knappa på den i tid och otid 🙂 Så för mig är Audio Key helt rätt att använda. 
Fjärren är dock bra att ha i situationer när det inte är så lämpligt att fippla med mobilen.

I dagsläget är jag arbetslös och nyttjar digitala kurser och webbinarier jag har tillgång till via TRR (Trygghetsrådet), och jag måste säga att jag uppfattar mer och mer vad de säger på webinarierna, när jag lyssnar via T-hook på laptopen. Talljuden börjar höras tydligare och tydligare, så jag kommer fortsätta träna på detta sättet. 

Just nu är jag på jakt efter en bra halsslinga man kan koppla till datorn, surfplattan eller mobilen, med sladd, ej via Bluetooth. Dock kommer jag även skaffa slinga med Bluetooth längre fram, om jag kommer igång med att använda telefonen någon gång.

Ha en skön sommar!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.