Lägesrapport 12 november 2020

Ja, nu är det 5½ år sedan förra lägesrapporten, som ni förresten kan läsa HÄR.
Då använde jag cippen nästan inte alls på grund av ljudsvårigheterna, idag är läget helt annorlunda!

Privatlivet: Bor kvar i villan utanför Lerum med sambo och 3 katter 🙂
Äldste sonen L är nu 26 år, bor i Västerås och jobbar inom kriminalvården som kurator!
J är 22 och läser tredje året i teknisk fysik på Linköpings universitet. 

Jobb: I juni 2019 blev jag uppsagd på grund av arbetsbrist, så från årsskiftet blev jag arbetslös. Men sedan 2 november gör jag arbetspraktik på ett äldreboende, dock hjälper jag mest till med markservicen i köket. Ska vara där till årets slut, sedan får vi se.

Cippen: Fick min nya processor Sonnet 2 11/5 (haft den 6 mån nu), och sedan dess använder jag den dagligen utan uppehåll. Enda tillfället den är avstängd är på kvällen när jag blir lite ljudtrött. På arbetspraktiken fungerar det jättebra, och jag hänger med bra i samtal numera.

Ljuden: Stickningarna jag hade problem med i örat med den gamla processorn är numera helt försvunna, och inga ljud är jobbiga längre.
Fortfarande hör jag nya ljud, som jag inte hört speciellt bra med gamla processorn. Bara ett fåtal ljud är fortfarande jobbiga, ett är regnvåta däck på blöta vägbanor, burr! Sedan har sambon på tv:n ofta och vissa röster där är inte vackra att höra.
Jag har däremot testat att lyssna på musik på datorn via halsslinga och det låter bättre och bättre för varje gång. Ska be sambon fixa lite låtar jag kan lyssna på, han har en diger låtlista på Spotify. Ska testa ljudbok också framöver.
Vardagsljuden låter helt normala nu, och det är inte mycket jag reagerar på längre.
Följer med mycket bättre i samtal också, och hör mycket mer vad folk omkring mig pratar om när vi diskuterar något i ett sällskap.
Kort sagt, Sonnet 2 har varit ett rejält lyft för mig!

Tinnitusen: Nu när jag haft på nya cippen hela tiden, så har jag även haft mer tinnitus, men det stör inte speciellt mycket och avtar rätt snabbt.

Övrigt: Detta året har verkligen varit annorlunda, både med tanke på min arbetslöshet, ny processor, och då pandemin ovanpå alltihopa… Får hoppas att 2021 blir ett bättre år.

Pysslar inte så mycket med hemsidorna längre, men skriver blogginlägg på min vardagsblogg någon gång.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.