Återbesök hos ingenjören

I förra veckan mailade jag ingenjören Björn på SU om att processorn inte tålde fukt speciellt bra längre, och då svarade han att det kunde bero på att stiften hade ärgat lite. I samma veva frågade han om jag ville komma in för lite justeringar, det var ju 3 år sedan sist, och det tackade jag inte nej till.

Så i tisdags var jag där och träffade B igen.

Först diskuterade vi hörselläget för mig idag, och jag sade som det var, dvs att jag inte använde cippen speciellt mycket i dagsläget pga ljudbilden jag hade. B beslöt att bygga ett nytt program åt mig och ta bort två gamla som jag ändå inte använde alls.

Men först fixade han till processorn och bytte ut flera delar,bl.a. batterifacket och öronkroken, och efter det såg den nästan som ny ut.

Nu blev det en hel del lyssnande på olika toner, både högsta bra nivån och lägsta nivån jag kunde höra. Fick lyssna på två toner åt gången, sedan tre toner sedan fyra och sist allihopa. Detta för att kolla att de kändes lika starka och svaga allihopa. Fick justera upp volymnivån på programmen också.

Det nya programmet känns behagligare när det gäller omgivningsljuden, men talet låter inte riktigt lika bra ännu. Får träna på det lite framöver och försöka ha på cippen lite mer nu.

I slutändan tog vi bort gamla P1 och P2 som jag ändå inte använde, behöll P3 och flyttade P4 till P1. Nya programmet blev alltså P2, P1 är nu bilprogrammet och P3 är mitt gamla standardprogram som jag bara höjt volymnivån på.

Därefter blev det audiogram och hörseltest, de sedvanliga FB-meningarna, där resultatet blev 46%, mot 62% förra gången. Audiogrammet blev också sämre, men det tror jag främst berodde på att jag var trött efter allt lyssnande på toner plus att jag började få lite tinnitus också.

10/4 2018 Fyrkanterna är nivån för förra audiogrammet 2015

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.